Anaïd Haen

Spots 5 beschrijving bewerken

Anaïd Haen is moeder van drie kinderen, die het heerlijk vinden om naar verhalen te luisteren. Haar allereerste roman bestond uit een serie verhalen die zij haar kinderen voor het slapengaan vertelde. De avonturen van Tim Dirksen (die ook Dirkje Dapper was) werd ook door Anaïd geïllustreerd. Het verscheen in beperkte oplage, drie exemplaren van het kopieerapparaat, en kreeg een ereplaats in haar boekenkast.

Anaïd houdt van alle soorten verhalen en schrijft voor alle leeftijden. Ze heeft een lichte voorkeur voor verbeeldingsliteratuur. Ze vindt dat er niets mooiers is dan een – toekomstige – eigen wereld bedenken, maar Anaïd maakt regelmatig uitstapjes naar het hier en nu. Haar oeuvre beslaat een breed terrein. Van Sinterklaasvoorstellingen tot deurstoppende verhalenbundels en van sciencefiction, thrillers en kinderboeken tot muzikale fantasyromans. Ze werkt onder andere samen met Django Mathijsen en Cocky van Dijk, en is recentelijk een prentenboekproject begonnen met illustrator René Hazebroek. Met haar korte verhalen doet ze vaak mee aan schrijfwedstrijden. Dit leverde haar verschillende nominaties op en veel eerste prijzen. In 2010 won zij de Unleash Award. Met veel plezier organiseert zij jaarlijks dé schrijfwedstrijd voor fantasten: Fantastels.

Anaïd schreef samen met Django Mathijsen voor De Vier Windstreken het jeugdboek De raketwedstrijd. Voor meer informatie kun je kijken op www.anaidhaen.nl.

Laatste bewerking door Nathalie Bierhuizen op 24/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic