Barry Lyga

Spots 1 beschrijving bewerken

Barry Lyga (1971) is een Amerikaanse YA-auteur. Hij studeerde Engels aan de universiteit van Yale en werkte vervolgens tien jaar binnen het stripgenre, voordat hij zich alleen toelegde op het schrijven van spannende jeugdboeken, met vaak heftige thema's  –  van kindermishandeling tot seriemoordenaars en alles wat ertussenin zit. Volgens de uitgever kent Lyga schrikbarend veel manieren om je te ontdoen van een stoffelijk overschot.

Eerder schreef Lyga al een flink aantal YA-romans, waarvan zijn debuut The astonishing adventures of fanboy and goth girl  misschien wel de bekendste is. Het belandde op de Best books list van de School Library Journal 2006. Maar de jeugdthriller I hunt killers  (2012) wordt over het algemeen beschouwd als zijn internationale doorbraak. Het verscheen in Nederlandse vertaling als Jach en was het eerste deel van de Jasper Dent-serie. Het spel  (Game, 2013) en Bloed van mijn bloed  (Blood of my blood, 2014) zijn waardige opvolgers. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic