Marion Pauw

Artikelen 23 Gespot 1 Spots 6

Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. Ze werd geboren op een klein eilandje onder Australië, Tasmanië, en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze studeerde communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Daarna werkte ze voor verschillende reclamebureaus als copywriter/conceptontwikkelaar.

Het eilandleven bleef trekken. Pauw vestigde zich met haar gezin op Curaçao en werkte er als freelance journalist en als columnist. Ook schreef ze daar haar eerste thriller, Villa Serena (2005). In 2009 won zij De Gouden Strop voor haar thriller Daglicht. Vier jaar later werd het boek tot film bewerkt door Eyeworks, met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven. Daarna schreef Pauw een aantal succesvolle boeken, waaronder de thrillers Zondaarskind  (2009) en Jetset  (2010)en haar debuutroman De Wilden   (2013), die alle in de 'Bestseller 60' terechtkwamen. 
In juni 2014 maakte de Stichting CPNB bekend dat Pauw in 2015 het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek zal schrijven. In hetzelfde jaar belandde haar thriller Hemelen  (2014) op de shortlist van De Gouden Strop 2015.

Eind mei 2015 kondigde Pauw aan met schrijven te stoppen. Ze wil een eigen bedrijf beginnen om een door haarzelf ontwikkeld product in de markt te zetten. Om welk product het gaat, wilde de auteur niet kwijt.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Persoonlijke boekenplank van Marion Pauw