Marisha Pessl

Spots 1 beschrijving bewerken

Marisha Pessl (Detroit, Michigan, 1977) is een Amerikaanse auteur. Ze studeerde Engelse literatuur en economie, en werkte vervolgens een tijdlang bij het gerenommeerde PriceWaterhouseCoopers. Ze speelde – niet onverdienstelijk – toneel in enkele zogenaamde off-Broadway stukken.

Pessl maakte in 2006 grote indruk met haar literaire debuutroman Special topics in calamity physics, vertaald als Calamiteitenleer voor gevorderden Haar schrijverschap werd geprezen voor de combinatie van de spanning van Hitchcock en de literaire kwaliteiten van Donna Tartt. Het boek won de prestigieuze John Sargent Sr. First Novel Prize, werd in meer dan dertig talen vertaald en belandde op de New York Times bestsellerlijst. 

Minstens zo veel lof ontving Pessl voor haar tweede boek, Nachtfilm  (Night film, 2013). Deze, ook door de unieke lay-out, opvallende literaire en psychologische thriller werd eveneens een New York Times bestseller en won bovendien de Shirley Jackson Award. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic