Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Martine Hoogschagen Auteur

Blogpost: Martine Hoogschagen

Er is voor mij twee jaar geleden echt een hele nieuwe wereld opengegaan

618e8221bc7b6b787cd241805984479d.jpgTot mijn plezier heb ik al heel veel schrijfmijlpalen gehad sinds ik januari 2020 startte met mijn boek Nonchalant. Vandaag komt daar weer eentje bij. De blogtour van Nonchalant is rond. Van 4 juni tot 3 juli gaan 14 bloggers een review schrijven over Nonchalant. Het is een hele gevarieerde groep. Van starters tot oude rotten in het vak en zelfs influencers zijn van de partij. Eén ding hebben ze gemeen en dat is de liefde voor boeken en het lezen. Ik ben heel blij met zoveel belangstelling voor Nonchalant. Sommige van de veertien boekenbloggers heb ik zelf benaderd omdat ze Nonchalant bij Hebban al op hun leesplankje hadden staan. Anderen hebben gereageerd op mijn oproep twee weken geleden. Slechts één van de veertien heb ik ooit persoonlijk ontmoet. Er is niemand bij uit mijn privésfeer dus het worden objectieve reviews. Blogtour is op een bepaalde manier eigenlijk al een beetje een achterhaald woord, want zoals je op de illustratie kunt zien wordt iedereen genoemd met een Instagram account en niet met een website/blog. Ik heb zelf nog de voornamen er aan toegevoegd want dat vond ik persoonlijker. Iedereen in de blogtour van Nonchalant is dus een bookstagrammer en te vinden op: 
@aninaleest
@bietjesboeken
@boekensteeg
@bookstagram_ilona
@cindysbooksofromance
@ciscaleest
@femleest
@followmemovebooks
@frisian_booklover
@joyceslibrary
@jufrowanleest / @boekenhebjenooitgenoeg
@missp_her_books_read
@priscilla_dieleman_boekenfan
@twaatjes_books 

Een aantal van de deelnemers hebben ook een eigen website en zijn dus letterlijk boekenbloggers. Nonchalant gaat over Lynda Schipper die een foodblog start, dus ik hoop dat deze bloggers hier en daar een moment van herkenning zullen hebben tijdens het lezen, maar ik vermoed dat het vast ook wel geldt voor de bookstagrammers. Als het goed is klopt alle bloginformatie want Simone van Simones kitchen en Anja van Followmemove hebben het gecontroleerd en zelfs aangevuld uit eigen ervaring. Dit maakt het verhaal natuurlijk nog wat authentieker. Ik ben dus benieuwd wat de bloggers uit de blogtour er van zullen vinden. Kijk zelf ook eens op hun websites:
boekensteeg.wordpress.com
femleest.nl
aninaleest.wordpress.com
followmemove.com

Sommige leden van de blogtour zijn als gezegd net begonnen en anderen hebben al honderden reviews geschreven. Van iedereen zijn de reviews niet alleen terug te vinden op hun Instagram account maar ook op Facebook en in sommige gevallen zelfs op Youtube of Booktok of Pinterest. Door iedereen worden de reviews ook altijd geplaatst op de Hebban. Elk lid van de blogtour doet het reviewen en lezen op zijn eigen manier zag ik. Sommigen in de blogtour lezen maar één genre en anderen juist heel erg breed. Van kinderboeken tot zware literatuur. Aan de Hebban leeschalanges voor 2022 te zien lezen sommigen zelfs een paar honderd boeken per jaar… Heel leuk hoe divers lezen kan zijn en ook hoe en waar de boekenliefde met anderen gedeeld wordt. Ook alle interactie tussen leesfans op de socials vind ik bijzonder.
Zie ook alle accounts op Hebban:
Marleen @missp_her_books_read op Hebban
Bianca @bietjesboeken op Hebban
Ilona @bookstagram_ilona op Hebban
Cisca @ciscaleest op Hebban
Rowan@jufrowanleest op Hebban
Amarins@frisian_booklover op Hebban
Antoinette@boekensteeg op Hebban
Femke @femleest op Hebban
Priscilla @priscilla_dieleman_boekenfan op Hebban
Joyce @joyceslibrary op Hebban
Antoinette@twaatjes_books op Hebban
Anina @aninaleest op Hebban  
Anja @followmemovebooks op Goodreads
Cindy @cindysbooksofromance op Hebban 

Nu moet ik dus nog even wachten tot de eindredactie klaar is en ik Nonchalant naar iedereen in de blogtour kan sturen. Er breekt dan een hele spannende tijd voor mij aan, want ik moet een paar weken wachten voor de reviews van 4 juni tot 3 juli op de diverse kanalen van iedereen in de blogtour gepubliceerd worden…Ik ben echt reuze benieuwd (en eerlijk gezegd ook wel een beetje zenuwachtig) wat er in de blogtour over Nonchalant gezegd zal worden. Het is tenslotte een debuut dat in eigen beheer is uitgegeven.
Natuurlijk hoop ik dat jij Nonchalant ook wilt lezen en er van zult genieten. Je zou je me t.z.t. heel blij maken wanneer je feedback achter zou laten. Eenvoudigweg sterren toekennen is al voldoende of misschien zelfs een review wanneer je dit gewend bent om te doen. Je bent dan in goed gezelschap van alle bloggers van de blogtour 😊 Ik ben in elk geval heel benieuwd naar jouw mening en bij deze alvast hartelijk dank voor de moeite! Natuurlijk deel ik de reviews van de blogtour van Nonchalant zodat jij ze ook kunt lezen. 

Nonchalant op Hebban https://www.hebban.nl/boek/nonchalant-martine-hoogschagen
Nonchalant op Goodreads https://www.goodreads.com/book/show/59698090-nonchalant

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met me op te nemen. 

Groetjes,

Martine

Lees verder op mijn site

Reacties op: Er is voor mij twee jaar geleden echt een hele nieuwe wereld opengegaan

Nonchalant - Martine Hoogschagen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners