Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1968

'Het jaar 1968 begon zoals ieder normaal jaar zou moeten beginnen - op een maandagmorgen. Het was een schrikkeljaar. Februari zou een dag extra hebben. De kop op de voorpagina van The New York Times luidde: WERELD NEEMT AFSCHEID VAN GEWELDDADIG JAAR; SNEEUW IN NEW YORK CITY.'

1968 werd een jaar dat de wereld op zijn kop zette. Het was het jaar van de Praagse Lente, van de studentenopstand in Parijs, van de moorden op Martin Luther King en Robert Kennedy. De oorlog in Vietnam werd bloediger, en de protesten ertegen steeds luider. 1968 betekende het einde van een generatie, en de geboorte van een nieuwe.

In 1968 brengt Mark Kurlansky dit wereldschokkende jaar tot leven. Hij schrijft over internationale politiek en cultuur, over de jeugdbeweging en haar breuk met de autoriteiten, over de mondiale rol van de televisie en media, oorlog en muziek. Gaandeweg ontstaat een prachtig beeld van een jaar, een tijdvak en een generatie die grote aantrekkingskracht uitoefenen op de huidige protestbeweging.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 1968 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1968

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.