Advertentie
40 dagen 40 angsten

40 dagen 40 angsten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Boodschappen doen.
Een ouderavond bezoeken.
Een feestje vieren... de meeste mensen doen het zonder moeite.
Voor iemand met een angststoornis is het pijnlijk anders. Als je vol angsten zit is zelfs het vieren van een verjaardag een bezoeking.
Ronald van Assen lijkt het op zijn veertigste goed voor elkaar te hebben: gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen en een goede baan in de automatisering. Tot hij vastloopt in zijn leven en moet inzien dat zijn bestaan tot nu toe een schijnvertoning is geweest. "Persoonlijkheidsstoornissen en impulscontrolestoornis' luidt de diagnose van de psychiater na maanden onderzoek.
40 dagen, 40 angsten. Een ervaringsverhaal is het eerlijke verslag van iemand die de confrontatie met zijn angsten aangaat. Met behulp van schematherapie, een vorm van cognitieve gedragstherapie, leert Ronald ingesleten gedragspatronen herkennen. Met schematherapie als leidraad noteert hij nauwgezet hoe en welke gedragspatronen, ten dele ontstaan door pestgedrag door andere kinderen, hem parten spelen. En stukje bij beetje weet hij de angsten achter zich te laten.
Genre
Gezondheid & Psychologie
Uitgeverij
Uitgeverij Tobi Vroegh
Laatste editie
31 oktober 2019
ISBN
9789078761747
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic