Advertentie
Afscheid van het paard

Afscheid van het paard

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Artikelen 1   Topics 0
Van de Romeinse keizers tot Napoleon: alle grote veroveraars wilden te paard afgebeeld worden. Tolstoi rekende ooit uit dat hij alles bij elkaar zo’n negen jaar van zijn leven had doorgebracht op een paard. De relatie tussen mens en paard is al heel oud. Eeuwenlang hielpen paarden bij de landbouw en vervoerden ze mensen en goederen tussen steden en landen. Ze sloofden en sneuvelden in oorlogen.

In de twintigste eeuw lijkt het verbond te zijn verbroken. Het paard verdween uit de geschiedenis waaruit het duizenden jaren niet weg te denken was geweest. Geschiedenisboeken zwijgen over dat afscheid. Ulrich Raulff trok alle registers open en schreef een ontroerend en confronterend boek vanuit een uniek gezichtspunt: de rol van het paard.

Ze zijn vereeuwigd, gekoesterd en vereerd. Ze zijn mishandeld en blootgesteld aan grote gevaren. De menselijke geschiedenis zou er heel anders uitzien zonder paarden.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
512
Uitgeverij
Athenaeum
Laatste editie
11 februari 2020
ISBN
9789025310486
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Artikelen over Afscheid van het paard

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic