Advertentie
Bahamontes 26 Le Grand Départ

Bahamontes 26 Le Grand Départ

1
Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dat Brussel straks het decor is van Le Grand Départ is een eerbetoon aan Eddy Merckx. 50 jaar geleden won de Brusselse Kannibaal zijn eerste tour. Hoog tijd voor 50 vragen aan de Allergrootste. Al stelden we ze zelf niet.
30 jaar geleden stond de Tour op zijn kop op de laatste – de 8 seconden tussen LeMond en Fignon – maar ook op de eerste dag. Uittredend winnaar Pedro Delgado verscheen 2 minuten en 40 seconden te laat op het startpodium. In Madrid blikken we terug met Perico terug op dat proloogdebacle.
Wout van Aert reed, na een mindere winter en een veelbesproken transfer naar Jumbo-Visma, een dijk van een voorjaar.
25 augustus 1969. De kermiskoers van Zingem, een maand na Merckx’ eerste tour. Bahamontes trok naar dit dorpje aan de Schelde en reconstrueert de misschien wel dodelijkste dag in onze wielergeschiedenis.
Welke was de eerste col in de Tourgeschiedenis? Waar boekte Eddy Merckx zijn eerste individuele etappezege? Twee vragen. Éen antwoord. Le Ballon d’Alsace in de Vogezen. Een portret van de berg die een Tour baarde.
En verder: een ode aan de solo-ontsnapping, wielerfilosoferen met Bert Wagendorp, éminence grise Hilaire Van der Schueren en de Grote Geschiedenis van Le Grand Départ.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
152
Uitgeverij
CASCADE UITGEVERIJ
Laatste editie
12 juni 2019
ISBN
9789082791570
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic