Advertentie
Bahamontes Special La Vuelta

Bahamontes Special La Vuelta

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Bahamontes Special LA VUELTA

In kamer 119 van Hotel El Capitán in Cangas de Onís is nog altijd niets veranderd sinds Miguel Indurain er in 1996 zijn laatste nacht als renner doorbracht. We boekten de kamer en herbeleefden de laatste kilometers van El Rey.

Slechts 14 Belgen wonnen minstens één etappe in elke van de drie grote rondes. De laatste die zich in dat illustere rijtje kon scharen, was Thomas De Gendt.

De Adelaar van Toledo onze patroonheilige, won nooit de ronde van zijn eigen land. In 1957 was hij er dichtbij, maar zijn eigen ploegmaat, De Leeuw van Larrabetzu, stak daar een stokje voor.

Boerenzoon Raymond Poulidor zal altijd bekend staan als de Eeuwige Tweede. Maar wij klopten aan bij de bompa van Mathieu van der Poel om het te hebben over die ene grote ronde waarin hij wél zegepraalde.

De Vuelta van 1989 was flauw bezet. Een Amerikaanse vastgoed-tycoon had de beste renners met harde dollars naar Amerika gelokt. De organisator van die Tour de Trump doet tegenwoordig iets in de politiek.

En verder: de wederopstanding van Lance Armstrong in 1998, het Gele Leger van Manolo Saiz, de ETA in de koers én Roza Buys, weduwe van de allereerste Vuelta-winnaar.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
CASCADE UITGEVERIJ
Laatste editie
14 augustus 2019
ISBN
9789082791587
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 9,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic