Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Blauw goud
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 34 3 23 2 4 1 0
VN:

Blauw goud

78

Gelezen 96 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 37 Favoriet 6 Recensies 8
Thrillers & Spanning Artikelen 20 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Matt Paddinge erft na het overlijden van zijn moeder een schitterend getijdenboek. Het erfstuk behoorde toe aan zijn vader, die spoorloos verdween toen Matt tien jaar oud was. Historica Lineke Tesinga en haar vriendin Laura geloven hun ogen niet als Matt ze het boek laat zien: het is een verloren gewaand meesterstuk, bijzonder vanwege het veelvuldig gebruik van de kleur blauw, een pigment dat in die tijd uiterst zeldzaam was en zelfs duurder dan goud.

Al snel wordt Matt geconfronteerd met een reeks mysterieuze gebeurtenissen. Alles wijst erop dat er iemand achter het getijdenboek aanzit, maar ook dat diegene meer weet over Matts vader. Wanneer Laura vervolgens direct in gevaar komt, zit er maar één ding op: Matt moet razendsnel de waarheid achterhalen?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Lineke Tesinga (2)
Aantal pagina’s
334
Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff
Eerste editie
06 maart 2012
Laatste editie
08 maart 2012
ISBN
9789021806303 , 9789021806310
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Keuze van de redactie

Constructief bijzonder ge(s)laagd

door: Gerry Hameetman 1 like

Blauw is de titel en blauw is de cover - toch heeft de thriller Blauw Goud opvallend genoeg een rood tintje. Alle gebeurtenissen zijn terug te leiden naar het verraad van één man: bodemonderzoeker en fanatiek antikapitalist Hugo Paddinge die begin jaren tachtig zijn gezin in de steek laat en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Blauw goud

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken