Advertentie

Brieven aan mijn vader

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Bas Hendriks (1976) schrijft al jaren op verschillende platforms. In 1983 kreeg hij een dagboek voor zijn verjaardag en in één van de eerste posts spreekt hij al over het schrijven van een boek. Sinds 1996 schrijft hij met name over zijn sport basketball. In clubkrantjes, op websites en voor programmaboekjes. Het idee om een boek uit te geven is nooit ver weg geweest, en stak de laatste jaren weer de kop op. Toen zijn vader een medisch traject in ging hield hij een dagboek bij met het idee om achteraf te publiceren. Het idee verwaterde toen de eerste storm over leek.
In de zomer van het Coronajaar 2020 kwam er een verhaal naar boven over een roemruchte voetbalwedstrijd waar hij ooit bij was geweest. De Treffers uit Groesbeek tegen Oranje, op de laatste donderdag voor het beroemde EK in Duitsland. Het bleek een zetje in de goede richting want in de maanden die volgden schreef hij verder. Soms over verhalen die zijn vader ooit verteld had, andere keren over dingen die ze samen meegemaakt hadden in het ziekenhuis of daarvoor.
Het resultaat is een verhalenbundel waarin Hendriks diept uit eigen herinnering en de lezer op bijzondere wijze een vlieg op de muur is. Vooral is ‘Brieven aan mijn vader’ een herinnering aan de man die hij jarenlang ‘superman’ noemde tegen vrienden en collega’s.
+


Genre
Literaire non-fictie
Non-fictie Vrije tijd/algemeen
Uitgeverij
Coheba Media
Eerste editie
21 mei 2021
Laatste editie
21 mei 2021
ISBN
9789090344997


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Brieven aan mijn vader

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken