Advertentie
Carambole

Carambole

88
Rank 2604 Gelezen 113 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 39 Favoriet 4 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Spots 2   Topics 0

Op een regenachtige nacht veroorzaakt de onder invloed rijdende Pieter Clausen een dodelijk ongeluk. Het slachtoffer laat hij langs de kant van de weg liggen.
Een paar dagen later ontvangt Clausen een brief waaruit blijkt dat iemand hem herkend heeft en hem geld afhandig wil maken. Clausen is niet van plan om zich te laten afpersen en vermoordt degene die de tas met geld komt ophalen.
Commissaris Reinhart en zijn collega?s doen extra hun best als blijkt dat de vermoorde jongeman Erich van Veeteren is, de zoon van de voormalige commissaris.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Carambole
Serie
Van Veeteren (7)
Vertaald door
Edith Sybesma
Uitgeverij
De Geus Spanning
Laatste editie
29 september 2012
ISBN
9789044507171 , 9789044524802 , 9789044526301 , 9789044531831
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 13 4 52 3 21 2 2 1 0

Artikelen over Carambole

  Meer artikelen

Andere media

VN:

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Van Veeteren - Håkan Nesser
10 juni 2017 20 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Glasnyckeln - De glazen sleutel
27 november 2016 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Kees de Bree Hebban Recensent

Psychologisch kunstwerk

door Kees de Bree op 23-08-2007

Dat een aaneenschakeling van onverwachte gebeurtenissen bepalend kan zijn voor de rest van je leven is het centrale thema in Carambole, het nieuwste boek van Hakan Nesser (1950) de met prijzen overladen Zweedse schrijver.
Op een mistige en regenachtige nacht rijdt een dronken man op een landweg een zestienjarige jongen dood. De man die bang is voor de consequenties verzwijgt het ongeluk. Maar er...

Lezersrecensies (3)

door: veravb 1 like
Hoe een ongeluk onder invloed met vluchtmisdrijf van een brave burger een moordenaar maken die steeds dieper in de 'criminaliteit' getrokken wordt. Heel goede karakterschets, het verval van die man, hoe zijn denken verandert, hoe hij dingen die hij vroeger nooit zou doen bijna als vanzelfsprekend...

door: Nico-3024 1 like
"Van Veeteren, bekend van TV" prijkt prominent via een goudkleurige sticker op de omslag van Carambole. Na Mankell's reeks over Wallander, is het Nesser's hoofdpersoon Van Veeteren die "tot leven" wordt gebracht. Wij krijgen de serie helaas pas in het najaar via de KRO te zien, maar De Geus speelt...

door: michel quaeyhaegens 1 like
CARAMBOLE: de speelbal wordt geraakt door twee andere ballen. Op het ogenblik dat de biljartbal zich in beweging zet en de twee andere ballen met een kleine of grote snelheid raakt, ligt de eindbestemming van alle ballen onherroepelijk vast, hoewel niemand op voorhand hun lot kan bepalen.
In die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook