Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Chemie van Schotse Malt Whisky

Robin Brilleman beschrijft in dit boek niet alleen tot in detail hoe maltwhisky wordt gemaakt, maar ook hoe de verschillende aroma´s ontstaan die in whisky voorkomen. Hij vertelt over de eigenschappen van de grondstoffen die de verschillende distilleerderijen gebruiken en over de manier waarop er wordt gemout en gedistilleerd. Hoe komt het dat een whisky naar zwarte bessen smaakt? Wanneer kunnen in het proces fruit- of notenaroma's ontstaan? In welke stills kunnen stoffen met een hoger kookpunt dan alcohol toch mee distilleren en een rozen- of lavendelaroma veroorzaken? En welke invloed hebben de verschillende vaten waarop de whisky´s worden gelagerd?

Over de talloze geuren en smaken die maltwhisky zo aantrekkelijk maken is nog maar heel weinig gepubliceerd, wat "De chemie van Schotse maltwhisky" tot een uniek boek maakt. Het voorwoord is geschreven door Patrick van Zuidam, distillateur van de Nederlandse whisky "Millstone".

Toon details

Schrijf een recensie

Is De Chemie van Schotse Malt Whisky het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De Chemie van Schotse Malt Whisky

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.