Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De culinaire ziel van Nederland

Steeds meer ‘Hollandse’ chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een ‘inhaalbeweging’ beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet. Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend. Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele ‘oude’ recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De culinaire ziel van Nederland het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De culinaire ziel van Nederland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.