Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Rushdie__Salman_-_De_duivelsverzen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 21 4 32 3 31 2 7 1 7

De duivelsverzen

98

Gelezen 111 Aan het lezen 13 Wil ik lezen 119 Favoriet 8 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 7 Lijsten 3 Spots 2   Topics 0

In het vage licht van een vroege winterochtend buitelen hoog uit de lucht, tussen plastic bekertjes, zuurstofmaskers, afgerukte ledematen en losse herinneringen, twee acteurs als frutseltjes tabak uit een geknakte sigaar en zonder hulp van parachutes richting Kanaal. Het zijn de pringerige Djibriel en Saladin Chamcha in riedelig grijs, die levend en wel op een ergesneeuwd strand aan de Engelse kust worden aangetroffen. Een wonder: maar een wonder met een bijsmaakje, want het tweetal begint al snel op een eigenaardige manier te veranderen. Djibriel krijgt een glanzend aureool terwijl tot zijn ellende Saladins dijen steeds hariger worden en zijn voeten in hoeven veranderen. En zijn die bulten op zijn voorhoofd een gevolg van zijn val?

De duivelsverzen is een existentialistisch epos over liefde, hartstocht, bedrog en trouw. De twee hoofdpersonen, Djibriel en Saladin Chamcha, buitelen verhaal in verhaal uit, door tijd en ruimte op weg naar hun lotsbestemming. De duivelsverzen biedt een verblindend prisma van filosofische, psychologische, religieuze en humoristische beschouwingen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaalde pockets
Vertaald door
Marijke Emeis
Aantal pagina’s
494
Uitgeverij
Olympus
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
23 augustus 2012
ISBN
9789020423631 , 9789020425505 , 9789025407520


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De duivelsverzen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.