Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De duivelsverzen

In het vage licht van een vroege winterochtend buitelen hoog uit de lucht, tussen plastic bekertjes, zuurstofmaskers, afgerukte ledematen en losse herinneringen, twee acteurs als frutseltjes tabak uit een geknakte sigaar en zonder hulp van parachutes richting Kanaal. Het zijn de pringerige Djibriel en Saladin Chamcha in riedelig grijs, die levend en wel op een ergesneeuwd strand aan de Engelse kust worden aangetroffen. Een wonder: maar een wonder met een bijsmaakje, want het tweetal begint al snel op een eigenaardige manier te veranderen. Djibriel krijgt een glanzend aureool terwijl tot zijn ellende Saladins dijen steeds hariger worden en zijn voeten in hoeven veranderen. En zijn die bulten op zijn voorhoofd een gevolg van zijn val?

De duivelsverzen is een existentialistisch epos over liefde, hartstocht, bedrog en trouw. De twee hoofdpersonen, Djibriel en Saladin Chamcha, buitelen verhaal in verhaal uit, door tijd en ruimte op weg naar hun lotsbestemming. De duivelsverzen biedt een verblindend prisma van filosofische, psychologische, religieuze en humoristische beschouwingen.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is De duivelsverzen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De duivelsverzen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.