Advertentie

De grote spoorwegcarrousel

28

Gelezen 37 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 2
Non-fictie Top25's 1   Topics 0
Per trein door Azië
Dertig jaar na de publicatie van De grote spoorwegcarrousel, inmiddels een klassieker binnen de reisliteratuur, stapt Paul Theroux opnieuw in de trein om deze ambitieuze reis te maken. De trein brengt hem wederom van Londen naar Tokyo, maar vanuit zijn coupé ziet hij dit keer dat de dertig jaar duidelijk sporen hebben achtergelaten in het landschap.

Het boek vormt een barometer voor de ontwikkeling van de landen die hij heeft doorkruist. Drie decennia terug beschreef hij op fascinerende wijze momenten uit het dagelijks leven in Vietnam, waar de gevolgen van een bloederige oorlog nog aan de orde van de dag zijn.

Ook zijn medepassagiers en de mensen die hij onderweg ontmoet hebben een verandering ondergaan. Waar hij bij zijn vorige bezoek aan Istanbul een ontmoeting had met Yashar Kemal, maakt hij dit keer kennis met Orhan Pamuk, pionier van de hedendaagse Turkse literatuur. Wat echter niet verandert is het transportmiddel. Treinliefhebber Theroux reist weer met onder andere de Oriënt Express, de Frontier Mail en de Transsiberië Express naar het Oosten, en terug.
+


Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Reisverhalen
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Olympus
Eerste editie
16 april 2003
Laatste editie
05 maart 2015
ISBN
9789045008370 , 9789046704806


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De grote spoorwegcarrousel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.