Advertentie

De jonge Rembrandt

42

Gelezen 44 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 47 Favoriet 1 Recensies 6
Non-fictie Lijsten 1 Spots 2 Top25's 1   Topics 0

Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid. Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht. Leiden, met haar jonge universiteit, immigrantenstroom en bloeiende lakenhandel, bood Rembrandt de kans om zichzelf uit te vinden. Hoe deed hij dat? Werd hij een geniale kunstenaar door de genius loci, de geest van Leiden, zijn familie, zijn leermeesters, opdrachtgevers, concurrenten, collega’s en vrienden? Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk, eigenzinnig avontuur? Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
29 augustus 2019
Laatste editie
03 september 2019
ISBN
9789403167503 , 9789403171708
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (6)

Keuze van de redactie

Hoe werd de jonge Rembrandt de schilder Rembrandt?

door: Jeanette

Onno Blom is behalve schrijver, biograaf, literair criticus en columnist ook een geboren Leidenaar en kent de geschiedenis van de stad als geen ander. Dat is hem zeer van pas gekomen bij het schrijven van De jonge Rembrandt. Op weergaloze wijze beschrijft hij de vroege jaren van Rembrandt van Rijn...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De jonge Rembrandt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.