De kleine Campbell
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De kleine Campbell

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Joseph Campbell heeft via zijn indrukwekkende oeuvre de wereld verrijkt met inzichten over de universele heldenreis, de zogenaamde monomythe. Het boek waarin hij uitvoerig ingaat op deze archetypische reis is De held met de duizend gezichten. Campbell beschrijft hoe de held opgeroepen wordt zijn veilige omgeving te verlaten, hoe hij de drempel overschrijdt, uitdagingen krijgt, op de proef wordt gesteld, en uiteindelijk terugkeert naar huis om zijn schatten en verworven inzichten te delen.
In veel films, boeken en series zie je deze universele stadia terug. En ook in de psychologie en op persoonlijk vlak inspireert Campbell al generatieslang mensen om de mythen die hun leven hebben vormgegeven te herontdekken, en om hun eigen heldenreis te kiezen. De reis van de held ligt bovendien aan de basis van moderne storytelling-technieken.
In De kleine Campbell biedt de Nederlandse Campbell-kenner Mieke Bouma een heldere samenvatting van De held met de duizend gezichten. Ze bespreekt de diverse stadia van de heldenreis, met gebruik van voorbeelden, en laat zien welke betekenis Campbell ook nu nog heeft. Want in een tijd waarin we op de proef worden gesteld trouw te blijven aan onszelf en tegelijk van waarde te zijn voor de wereld, is de heldenreis actueler dan ooit.
+


Genre
Business & Management
Management algemeen
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Business Contact
Eerste editie
17 januari 2022
Laatste editie
17 januari 2022
ISBN
9789047015628


Boekinformatie wijzigenReacties op: De kleine Campbell

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.