Advertentie

De oversteek

6

Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 17 Favoriet 1 Recensies 1
Young adult   Topics 0
1897. Duizenden landverhuizers trekken vanuit Europa naar Amerika op zoek naar een beter leven. Louis D'hondt, de zoon van een smid uit De Klinge, een dorp in Oost-Vlaanderen vlak bij de Nederlandse grens, is een van de duizenden.
2018. Samuel en zijn zus Ellen wonen in Monrovia in het Afrikaanse land Liberia. Om aan de armoede en de uitbuiting te ontsnappen, trekken ze weg uit hun land richting Europa om daar een beter bestaan op te bouwen.
En als ze na een rottocht van maanden in Brussel aankomen, ontmoeten ze Stine, een sociaal assistente die zich het lot van de landverhuizers aantrekt. En dan blijkt dat ze iets met elkaar te maken hebben...

Dirk Bracke en Herman Van Campenhout ontmoetten elkaar in 1994 bij Uitgeverij Davidsfonds-Infodok toen hun eerste boek verscheen. Voor Dirk was dat STEEN, voor Herman PETR GINZ. Sindsdien schreven ze elk hun eigen verhalen. Ze zagen elkaar af en toe op een feestje van de Uitgeverij of op de Boekenbeurs en telkens bleek dat ze gezellig met elkaar konden praten. Pas in 2011 vroeg Uitgeverij Abimo hen om samen een boek te schrijven. Dat werd IQ 140. Later volgden nog SWEET SIXTEEN, BLINDE WOEDE en LIEF PRINSESJE. Nu hebben jullie hun vijfde duo-boek in handen... en ze zijn nog niet uitgeschreven.
+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Uitgeverij
Kramat
Eerste editie
13 maart 2020
Laatste editie
27 maart 2020
ISBN
9789462421172


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De oversteek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken