Advertentie
De Ritchie-boys

De ritchie-boys

5
Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 1
  Topics 0
Dit is het onbekende verhaal van een groep jonge Duitse Joden, de Ritchie-boys, die nazi-Duitsland ontvluchtten, volwassen werden in de jaren dertig en als soldaten terugkeerden om hun oude vaderland te bevrijden.
Vanaf 1942 namen zij, in kleine groepen, deel aan elke belangrijke slag in Europa. Ze spraken Duits en kenden de geschiedenis en gebruiken van het land. In de vs, in Camp Ritchie, werden ze getraind in speciale ondervragingstechnieken. Ze verhoorden Duitse soldaten, en verkregen op die manier cruciale informatie. Na de oorlog bleek dat ruim zestig procent van de informatie die in Europa was verzameld van de Ritchie-boys afkomstig was. Ook behoorden zij tot de eerste soldaten die de concentratiekampen binnentrokken en zo leerden over de verschrikkingen waaraan hun achtergebleven vrienden en verwanten waren blootgesteld. Sommigen van hen werkten als vertaler tijdens de processen in Nurnberg.
Bruce Henderson sprak met vele Ritchie-boys en deed uitgebreid archiefonderzoek. Hij vertelt over hun vlucht uit Duitsland, hun opofferingen tijdens de oorlog, hun zoektocht naar familieleden in de puinhopen van het kapotgeschoten Duitsland. De Ritchie-boys is een verhaal van epische omvang.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
Athenaeum
Laatste editie
23 januari 2018
ISBN
9789025300906 , 9789025300913
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 25,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

De Ritchie Boys

door: Martine1 1 like
Het boek gaat over een onbekend verhaal uit de geschiedenis van de 2de wereldoorlog. De schrijver volgt 8 jonge Duitse joden vanaf hun emigratie uit Nazi Duitsland in de jaren 30 naar Amerika, met achterlating van hun familie. Ze groeien op in Amerika en nemen dienst als soldaten in het leger. Ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook