Advertentie
De Veger

De Veger

35
Rank 740 Gelezen 37 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 26 Favoriet 9 Recensies 4
Junior Spots 1 Top25's 4   Topics 0
Door anderen te redden,redden we onszelf.

Het is vijf jaar geleden dat de Veger is verdwenen. Sindsdien heeft Nan geen andere keuze dan te werken als schoorsteenveger voor de meedogenloze Wilkie Crudd.

Wanneer Nan tijdens het vegen vast komt te zitten in een brandende schoorsteen, is ze bang dat ze er nooit meer uit zal komen. Maar dat wordt ze gered door een golem, een wezentje gemaakt van roet en as. Charlie is lief, onschuldig en nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Er ontstaat een onverwachte, hechte vriendschap. Kunnen zij samen ontsnappen aan de wrede Wilkie Crudd?

Lees het onwaarschijnlijk mooie verhaal van Nan en Charlie, verteld door een van de beste verhalenvertellers van deze tijd.
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Billy Bones
Laatste editie
22 mei 2019
ISBN
9789030504368
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Jeugdliteratuur Café / De magie van een klein stukje roet
26 augustus 2019 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (4)

Wow

door: biebmiepje Judith 1 like
Wat is dit een onwijs prachtig verhaal! Het raakte me heel diep en wist me echt te betoveren. Die lieve moedige Nan, dat lieve en bijzondere magische wezen Charlie… Vriendschap, verlies, overleven in een keiharde wereld… Ik ben helemaal weg van dit boek en vond het ontzettend jammer dat ik hem...

Musthave voor verhalenliefhebbers

door: Jufwillemijnopallstars 1 like
Op de achterzijde van het boek staat het boek in drie woorden uitgelegd: vriendschap, legende en hartverwarmend. Ik zal het verhaal dan ook beschrijven aan de hand van deze drie woorden. Vriendschap Nan is al vijf jaar alleen, althans zo voelt ze zich. Ze heeft geen keuze om te blijven werken...

Een spannend ontroerend verhaal

door: Miranda 1981 1 like
MIjn dochter van bijna 12 heeft het boek gelezen en is helemaal onder de indruk van het boek. Ze vind dit het mooiste boek dat ze tot nu toe heeft gelezen (en dat zijn er best veel). Ze hoopt nu al dat er ooit een deel 2 komt.. Het is een ontroerend verhaal van een meisje en haar "monster"

Een verhaal dat echt bij je binnenkomt!

door: HeavenLeighBooks 3 likes
In “de veger” volgen we Nan Mus. Vijf jaar terug is de veger verdwenen. Nan, is aan haar lot overgelaten en heeft geen andere keuze dan te werken als schoorsteenveger voor de verschrikkelijke Wilkie Crudd. Ze brengt haar dagen schoorstenen vegend door. Het is ontzettend gevaarlijk en ondankbaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook