De verdediging
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 22 4 88 3 63 2 12 1 5
VN:

De verdediging

190

Gelezen 251 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 170 Favoriet 6 Recensies 27
Thrillers & Spanning Artikelen 4 Lijsten 7 Spots 2   Topics 0

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat. Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.

Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een SWAT-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.

Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Eerste editie
20 oktober 2015
Laatste editie
20 oktober 2015
ISBN
9789400506336 , 9789400506343 , 9789044974478


Boekinformatie wijzigen


Recensies (27)

Keuze van de redactie
Raymond Rombout Auteur

De advocaat die van kooivechten houdt

door: Raymond Rombout

Sebastian Rudd is gewoontegetrouw de underdog van John Grisham, maar dit keer geen sukkelaar aan de drank, failliet of geroyeerd, nee hij is een succesvolle advocaat ‘van de straat’ en daar is hij trots op. Een rogue  advocaat noem je dat: iemand die geen onderkomen heeft bij een groot bureau maar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De verdediging

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken