Onder de deskundige begeleiding van Bruno Devos (uitgeverijen Stockmans
Art Books en Hopper & Fuchs) en Tina De Souter (boekontwerper) heb ik
de afgelopen 8 maanden de kans gekregen om mijn idee om te zetten en te
vervolledigen in een gelaagd en diepgaand boek.
In de afgelopen jaren schetste ik, samen met mijn digitale camera, een beeld van een
duistere maar esthetische onderwereld. Ik ging op zoek naar een onderwerp dat een
visuele representatie is geworden van het nastreven naar onbereikbare perfectie.
Het boek Discobolus is genoemd naar het klassieke Griekse beeld, de discuswerper.
Dit beeld is uitgegroeid tot hèt atletisch prototype in de geschiedenis, maar bij nader
inzicht … een heel onrealistisch ideaalbeeld.
Het boek bestaat uit 4 scenes waarin beelden gestaafd worden met tekstfragmenten.
Het ontstaan en de invloed van oude en nieuwe schoonheidsidealen vormen een rode
draad doorheen de diverse scenes. We vergelijken bodybuilders met Griekse Goden
uit de oudheid en trekken het verhaal door tot vandaag. Dit brengt ons al snel bij
de hedendaagse maatschappij waarin mentale kracht, een eigen strijd en innerlijke
focus belangrijk zijn.
Ik nodig de kijker en lezer uit om zijn of haar eigen Discobolus te ontdekken en
kritisch in het daglicht te houden.
Art Books en Hopper & Fuchs) en Tina De Souter (boekontwerper) heb ik
de afgelopen 8 maanden de kans gekregen om mijn idee om te zetten en te
vervolledigen in een gelaagd en diepgaand boek.
inzicht … een heel onrealistisch ideaalbeeld.
draad doorheen de diverse scenes. We vergelijken bodybuilders met Griekse Goden
focus belangrijk zijn.
kritisch in het daglicht te houden.