Advertentie

Donkerdrif

116

Rank 168 Gelezen 128 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 231 Favoriet 4 Recensies 13
Thrillers & Spanning Artikelen 3 Newsroom 5 Lijsten 1 Spots 4   Topics 0

Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad. Op klaarlichte dag, een executie. En misschien is een hoger lid van de Zuid-Afrikaanse politie daar verantwoordelijk voor. En mogelijk houdt het verband met de geheimzinnige brieven die de geschorste luitenants Bennie Griessel en Vaughn Cupido hebben gekregen. Met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering. Maar tot hun frustratie moeten Bennie en Vaughn hun kostbare tijd besteden aan de vermissing van een student, die na een weekendje feesten spoorloos verdwenen is.
En de schatrijke Marnus Boonstra, de beruchte oplichter, vraagt makelaar Sandra Steenberg of ze Donkerdrif wil verkopen, het kapitale wijnlandgoed. Sandra, de vrouw van schrijver Josef en moeder van twee kinderen, heeft het geld hard nodig. Ze verdrinkt haast in de schulden en is wanhopig. Maar de transactie loopt fout. En nu zitten Griessel en Cupido ook al achter haar aan.
Langzaamaan komen de rechercheurs tot de conclusie dat de zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Bennie Griessel (7)
Vertaald door
Martine Vosmaer Karina van Santen
Aantal pagina’s
444
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Eerste editie
23 februari 2021
Laatste editie
23 februari 2021
ISBN
9789400513020 , 9789044979947
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (13)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Pracht van een misdaadverhaal

door: Greet Braem 3 likes

Bennie Griessel, wie kent hem niet? Rechercheur bij 'De Valken' in Kaapstad, partner in crime van Vaughn Cupido en alcoholist. In 2007 in het leven geroepen door de Zuid-Afrikaan Deon Meyer (1958), sinds jaren een van de allergrootsten in de misdaadliteratuur. Aan een carrière als romanschrijver...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Donkerdrif

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken