Advertentie

Dubbelgangers en tegenhangers

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Deukalion en Phyrra uit de klassieke mythologie zijn de tegenhangers van Noah en zijn vrouw. Ze wisten zich te redden van een zondvloed dankzij een goddelijke waarschuwing. Hun ark of boot strandde op een berg nadat de wateren waren gezakt. Beide echtparen zorgden voor het nieuwe mensengeslacht. Pandora, de eerste vrouw in de Griekse mythologie, mocht een mysterieus vaatje niet openen en kon net als Eva haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Daardoor verspreidden zich allerlei rampen over de wereld. Alleen ‘de hoop’ ontsnapte niet uit haar doos … Maar hoe opvallend en veelvoorkomend de gelijkenissen ook zijn tussen mythes en Bijbelverhalen, telkens bevatten de verhalen onderling afwijkende details, motieven of gevolgen die te wijten zijn aan de verschillen in cultuur, traditie en religie waaruit ze zijn ontstaan. 'Dubbelgangers en tegenhangers' laat op een verrassende manier anders kijken naar deze eeuwenoude verhalen.

Jo Claes is romanschrijver, maar heeft ook talrijke boeken op zijn naam staan over hagiografie, iconografie, mythologie en Bijbel.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Bijbelwetenschappen
Uitgeverij
Sterck & De Vreese
Laatste editie
01 september 2020
ISBN
9789056156466
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic