Claudia Roden keert in dit betoverende boek terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.
Claudia Roden is geboren en getogen in Ca?ro. Zij voltooide haar opleiding in Parijs en volgde later de kunstacademie in Londen. Ze begon als schilder, maar werd - deels uit verlangen een verloren erfenis weer tot leven te roepen - aangetrokken tot het bestuderen van de nationale keuken van Egypte. De manier waarop men in dat land geniet van eten, het licht, de kleuren en geuren en de bijzondere gastvrijheid, warmte en humor, hebben bij haar een blijvende indruk achtergelaten.
Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Food in 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden negen kookboeken, waaronder het veelgeprezen The Book of Jewish Food, en kreeg zij niet minder dan zes Glenfiddich Awards voor haar werk.
Claudia Roden is geboren en getogen in Ca?ro. Zij voltooide haar opleiding in Parijs en volgde later de kunstacademie in Londen. Ze begon als schilder, maar werd - deels uit verlangen een verloren erfenis weer tot leven te roepen - aangetrokken tot het bestuderen van de nationale keuken van Egypte. De manier waarop men in dat land geniet van eten, het licht, de kleuren en geuren en de bijzondere gastvrijheid, warmte en humor, hebben bij haar een blijvende indruk achtergelaten.
Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Food in 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden negen kookboeken, waaronder het veelgeprezen The Book of Jewish Food, en kreeg zij niet minder dan zes Glenfiddich Awards voor haar werk.