Echte Amerikaanse jongens
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 29 4 33 3 11 2 0 1 0

Echte Amerikaanse jongens

73

Gelezen 80 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 63 Favoriet 6 Recensies 4
Young adult Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 5   Topics 0
Samen met Brendan Kiely schreef Jason Reynolds Echte Amerikaanse jongens. Jason schreef de stukken van Rashad, Brendan die van Quinn. 

Op vrijdagavond loopt Rashad nog even snel de supermarkt in. Hij eindigt buiten op de stoep terwijl een politie-agent op hem inslaat. Omdat hij iets liet vallen. Omdat een vrouw over hem struikelde. Omdat hij een zwarte jongen in wijde kleren is. Rashad belandt in het ziekenhuis en wil eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid?

Quinn ziet alles gebeuren. Hij ziet de oudere broer van zijn beste vriend een klasgenoot in elkaar slaan. Hij vertelt niets – hij weet niet eens of hij het wel goed heeft gezien. Maar dan splijt de school (en het land) in tweeën en gaat de discussie niet meer alleen over Rashad maar over politiegeweld en racisme. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. En het is aan hem om te bepalen welke kant van de geschiedenis dat is.Rashad en Quinn, een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beide geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Om de wereld te kunnen veranderen, moeten ze allebei hun toekomst op het spel zetten. Hoe ver willen ze gaan voor gerechtigheid?
+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Vertaald door
Maria Postema
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Blossom Books
Eerste editie
20 mei 2019
Laatste editie
31 mei 2019
ISBN
9789463491563 , 9789463490863


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Keuze van de redactie

Rauw en beeldend boek over racistisch geweld

door: Noor te Velde

Ik hoefde niet bang te zijn, want ik werd beschermd door het feit dat ik wit was. Al zou ik in Californië wonen, aan de andere kant van het land, dan was ik nog steeds wit, en zou de politie en iedereen me nog steeds als een ‘heel normaal joch’, een ‘echte Amerikaanse jongen’ beschouwen. ‘Heel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Echte Amerikaanse jongens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken