Geheim verzet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 8 3 11 2 1 1 0

Geheim verzet

29

Gelezen 34 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 1 Recensies 2
Junior Lijsten 2   Topics 0
Geheim verzet is een jeugdboek van de Nederlandse schrijver Beene Dubbelboer. Het boek kwam in 1964 uit en werd datzelfde jaar door de kinderjury in Rotterdam gekozen tot beste boek van het jaar.

Het boek beschrijft de lotgevallen van een Drents grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanuit het oogpunt van de twee vrienden Wim en Geert. Op een dag vangen zij toevallig een gesprek op tussen twee Duitsers, waaruit blijkt dat Nederland de volgende dag binnengevallen zal worden. Ze waarschuwen hun ouders en inderdaad, de dag erna is het oorlog.
De vrienden raken gaandeweg betrokken bij allerlei verzetsactiviteiten: het voorkomen dat goederen gevorderd worden, het saboteren van de auto van een verrader, het verbergen van parachutisten en een Joodse vrouw. Geert, Wim en iedereen die hen steunt, doen er alles aan om het dorp te beschermen en het de Duitsers zo moeilijk mogelijk te maken.

+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Fictie 10-12 jaar
Uitgeverij
Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Eerste editie
01 januari 1987
Laatste editie
01 januari 1987
ISBN
9789020620078 , 9789020621792 , 9789020631272


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Spannende jongensavonturen in Tweede Wereldoorlog

door: Dick Van der Veen 1 like

Natuurlijk kregen de tieners van toen best wat mee van de ernst van de situatie. Wanneer ze jaren later gevraagd werd naar hun impressies van de Tweede Wereldoorlog kwam meestal als eerst het woord ‘spannend’ naar boven. Zo ook is dat het geval met Geert en Wim, twee jongens uit Drenthe die de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Geheim verzet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken