Het chateau
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 19 4 33 3 85 2 23 1 7

Het chateau

167

Rank 1830 Gelezen 221 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 93 Favoriet 4 Recensies 10
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Spots 1   Topics 0

Margo, Alice en Debby zijn weduwen. Ze kennen elkaar van een ‘zevenjaarjonger-dag’ waaraan ze nog niet zo lang geleden hebben meegewerkt voor een damesblad. Hun gemeenschappelijke doel was om er beter uit te zien na de dood van hun man. Als Debby op het idee komt om met z’n drieën voor een paar dagen ontspanning naar Limburg te vertrekken, zijn ze het er al gauw over eens dat ze die dagen in een chic chateau gaan doorbrengen. En hoewel ieder zo haar eigen exclusieve rouwproces doormaakt, vertrekken ze met de beste bedoelingen naar het zonnige Heuvelland.

Daar aangekomen willen ze ook iets creatiefs gaan doen. Ze schrijven zich in voor de plaatselijke cursus wildborduren. De cursus wordt door de ietwat zonderlinge kunstenaar Christiaan Boon gegeven. Al snel komen de vrouwen erachter dat niet alleen hun karakters botsen, ook ontdekt een van hen dat ze Christiaan Boon nog van vroeger kent. Ooit woonden ze als kinderen in hetzelfde dorp. Deze op het eerste gezicht onschuldig lijkende ontdekking krijgt dramatische gevolgen. Zowel voor Christiaan als voor de vrouwen.

Een van hen zal deze korte vakantie niet overleven. Eén van hen is de moordenaar.

Wat aanvankelijk voor rechercheur Britt van Dijk een niet al te moeilijke zaak lijkt, wordt plotseling een stuk ingewikkelder als er meer dingen uit het verleden een rol blijken te spelen. Juist nu Britt van plan was met zwangerschapsverlof te gaan wordt een collega ziek en is het bureau onderbezet. Als haar lief dan ook nog eens voor een kort zakenreisje Limburg verlaat, staat Britt er helemaal alleen voor.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Britt van Dijk (2)
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
07 mei 2014
Laatste editie
29 september 2014
ISBN
9789045207650 , 9789045207759 , 9789461012906
Boekinformatie wijzigen


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Anneke van Ieperen Hebban Team

Snel gelezen, nog sneller vergeten

door: Anneke van Ieperen 1 like

Het chateau is de vijfde thriller van bibliothecaris Hennie de Groot uit Almere, ofwel Jet van Vuuren. Ze schreef al langere tijd verhalen voordat haar eerste boek, Zomerdruk, verscheen in de zomer van 2011. Net als Suzanne Vermeer lijkt Van Vuuren zich toe te leggen op de seizoenen; vorig jaar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het chateau

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken