Advertentie
Het geheim van Eberwein

Het geheim van Eberwein

34
Gelezen 59 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
Achttien jaar geleden verscheen Boudewijn Büchs roman 'De kleine blonde dood', een verhaal over een vader die zich niet kan verzoenen met het leven, een zoon die worstelt met zijn identiteit en een kind dat daar de dupe van lijkt te worden. 'Het geheim van Eberwein' is het lang verwachte vervolg op het boek dat herdruk op herdruk haalde. De roman pakt de draad op van het geknakte leven van de vader uit 'De kleine blonde dood' en beschrijft het weervaren van de jongen zonder identiteit: een schrijvend verhaal van mislukking, onverwerkt verdriet en een desastreuze vaderbinding. De hoofdpersoon van de roman, die Boudewijn heet, gaat op zoek naar het verleden van zijn vader in Duitsland en komt zo op het spoor van een componist. In Duitsland neemt de roman een uitzonderlijke wending en krijgt het verhaal bijna detective-achtige trekken, maar er is ook - en vooral - plaats voor een immens verlangen naar de vader en het overleden kind. Het geheim dat de hoofdpersoon najaagt, spookt op onontkoombare wijze door de hoofdstukken, die elk op zich een spiegeling zijn van de hoofdstukken in 'De kleine blonde dood'.
'Het geheim van Eberwijn is in verscheidene opzichten een bijzonder boek. Na jaren krijgt de lezer eindelijk meer inzicht in het verdriet dat 'De kleine blonde dood' zo beklemmend maakt. De roman vertelt een zonder meer huiveringwekkende geschiedenis die stukloopt in een mapje dat opgeslagen bleek in een donkere, diepe, Duitse archiefkelder.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Laatste editie
03 november 2011
ISBN
9789029504379 , 9789029562492 , 9789041331342 , 9789029579483 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

Herinneringen aan je ouderlijk huis

door: Loes van Koolwijk 1 like
Boudewijn had eigenlijk Eberwein moeten heten, naar een Duits componist die de poëzie van Goethe omzette naar muziek. Boudewijns vader was universitair geschoold en deed onderzoek naar Eberwein. Boudewijn gaat op zoek naar wat zijn vader zo intrigeerde aan Eberwein. Tijdens die zoektocht ontdekt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook