Het oog van de meester

In de zeventiende eeuw bestudeerden wetenschappers de natuur voor het eerst door microscopen en telescopen, en met hun ontdekkingen veroorzaakten ze een wetenschappelijke revolutie. Kunstenaars onderzochten de wereld met lenzen en spiegels om realistische licht- en schaduweffecten te kunnen creëren. De spil in deze optische innovaties was de kleine stad Delft. Daar ontdekte

Johannes Vermeer met zijn camera obscura hoe hij kunstwerken met een ongekende lichtwerking kon maken. Ondertussen onthulde zijn buurman Antoni van Leeuwenhoek met zijn microscopen een onvermoede wereld van minuscuul leven. Het resultaat: een revolutie in de manier waarop we de wereld waarnemen.

In Het oog van de meester voert Laura Snyder ons mee naar de Gouden Eeuw, naar kunstenaars die hun verf mengen en wetenschappers die hun lenzen slijpen. Met meeslepend vertelplezier brengt Snyder Vermeer en Van Leeuwenhoek – en de wereld om hen heen – tot leven.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Het oog van de meester het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Het oog van de meester