Advertentie

Hond Vrijdag

2
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Al twee jaar is Robins vader dood. Om toch een beetje geld te verdienen verhuurt zijn moeder kamers-met-ontbijt in hun grote huis aan de kust van Yorkshire. Dat huis, dat vroeger Porridge Hall heette, ziet er erg vervallen uit, en de trotse nieuwe naam, Huize Zeezicht, weet ook niet zo veel gasten te trekken. Maar Robin helpt zijn moeder in ieder geval zo veel hij kan.

En dan, zomaar opeens, komen nieuwe buren hun wat armoedige maar rustige leventje verstoren. Ze zien eruit als een zootje ongeregeld: vier kinderen met onmogelijke namen, twee ongebruikelijke ouders, en een vieze oude hond. En dan moet je weten dat Robin pas op het strand door een hond is aangevallen. Sindsdien is hij als de dood voor die beesten.

Toch vallen Mier, Billy, Sun Dance en Boontje (zo heten ze!) best wel mee, en hun vader en moeder ook. Ze doen ook hun best Robins moeder te helpen, nou ja... op hun manier dan. En ze proberen ook Robin over zijn hondenangst heen te helpen. Niet dat ze daarin slagen, maar veel plezier hebben ze wel.

Wat de Robinsons niet lukt, dat lukt een klein, verwaarloosd scharminkeltje dat Robin op het strand vindt: een uitgehongerd hondje dat al vlug `Hond Vrijdag' wordt genoemd. De grote vraag wordt nu: mag hij hem wel houden?
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Vertaald door
Martha Heesen
Aantal pagina’s
132
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021474076
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door AnitaMeulstee
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic