Meer dan 6,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik eet, dus ik ben

Het besef dat we via ons eten met de grond verbonden zijn en daardoor met veel meer, zit niet meer in het centrum van ons bewustzijn. Ik eet dus ik ben werpt een niet alledaagse kijk op ons voedsel.

De 60 recepten in dit boek zijn overheerlijk, kleurrijk, origineel en laten ons weer kennismaken met de puurheid van voedsel. Elk recept heeft een verdiende inleiding die prikkelt, ergert, doet lachen, geruststelt en natuurlijk informeert. Regelmatig legt de auteur de vinger op de zere plek.

De recepten laten zien dat koken dicht bij natuurlijke processen, biologisch en seizoensgebonden en gebruik makend van culinaire tradities zo ontzettend lekker kan zijn. Over de grens vinden we op dit terrein mooie en informatieve kookboeken. Michiel Bussink is in Nederland baanbreker op dit gebied.

Ik eet dus ik ben laat ons proeven van een reeks prachtige culinaire tradities en de rijkdom die moeder Aarde ons biedt. Eten zoals eten zou moeten zijn: vol plezier, verantwoord, lekker en gezond!

Auteur Michiel Bussink ontwikkelde sinds zijn studie politicologie belangstelling voor landbouwsociologie en -ontwikkeling, natuur, landschap en cultuurhistorie. In zijn onorthodoxe stijl schrijft hij columns, opiniestukken, commentaren, receptenrubrieken, doet hij research en maakt hij reportages. Bussink teelt zelf groenten en geeft workshops, lezingen en excursies over wilde planten, bloemen, bessen, noten en paddenstoelen. En kookworkshops voor kinderen.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Ik eet, dus ik ben het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Ik eet, dus ik ben

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.