Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Ik wil niet meer dat je papa tegen mij zegt
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Ik wil niet meer dat je papa tegen mij zegt

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
‘Ik wil niet meer dat je papa tegen mij zegt.’ De kinderlijke vanzelfsprekendheid dat haar vader onvoorwaardelijk van haar hield, wankelde onder de druk van die ene pijnlijke, ongevoelige zin.

Waarom mag ik geen papa zeggen?

Houdt hij niet meer van mij?

Ben ik het soms niet waard?

In een wereld vol onzekerheden zoekt de kleine Emma naar vaderliefde bij haar nieuwe stiefvader. Die krijgt ze. En hoe…! Na een bizarre ervaring op een stoffig zolderkamertje met haar oom, begint ze zich door de jaren heen te beseffen dat dit blijkbaar normaal is. In doodsangst telt ze een voor een de treden. Elke avond opnieuw.

De volwassen Emma gaat de strijd aan. Niet meer óverleven, maar écht leven. Naast haar staat een klein meisje met lang blond haar. Ze kijkt met haar blauwe ogen naar haar op en knikt: ‘Laten we het gaan doen, je kunt het.’ De zilte zeewind doet hun haren wapperen. Ze pakt het kleine handje van het meisje stevig beet en samen betreden ze de krakende traptreden naar boven.

---

Ester van Joolen (1970) beschrijft haar zoektocht naar antwoorden op die prangende vragen over verwaarlozing en misbruik. In een poging hen te kunnen vergeven. Ester is fysisch geograaf en adviseur ecologie. De Waddenzee biedt troost en sijpelt zwoel en ziltig door de verschillende hoofdstukken heen.
+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Uitgeverij
Palmslag
Eerste editie
25 november 2022
Laatste editie
25 november 2022
ISBN
9789493245693


Boekinformatie wijzigenReacties op: Ik wil niet meer dat je papa tegen mij zegt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken