Advertentie
Kolberg

Kolberg

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
30 januari 1945: de geallieerden hebben het Duitse Ardennenoffensief afgeslagen en bereiden zich voor op de Rijnoversteek. Het Rode Leger heeft de Wehrmacht verdreven uit Polen en is 70 kilometer verwijderd van Berlijn. In de door zware bombardementen geteisterde Duitse hoofdstad vindt de première plaats van Hitlers laatste propagandafilm.

'Kolberg' is de titel, vernoemd naar de Duitse kuurbadplaats in Pommeren die in 1807 vier maanden standhield toen ze werd belegerd door Napoleon. Standhouden, dat is de boodschap die propagandaminister Joseph Goebbels wil overbrengen op de kijker anno 1945. 'Kolberg' is op dat moment de duurste speelfilm ooit gemaakt in Duitsland. Duizenden medewerkers, figuranten en paarden werden tijdens de opnamen onttrokken aan de oorlogsinzet.

De stad Kolberg zelf wordt begin 1945 overstroomd door burgers uit Pruisen die op de vlucht zijn voor het oprukkende Rode Leger. Het zal niet lang duren voordat de stad opnieuw belegerd wordt. Anders dan in 1807 resulteert dit in de ondergang van de Duitse stad.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Aantal pagina’s
242
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
12 april 2020
ISBN
9789402144499 , 9789402100891
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

DAEG2012 Auteur

Een afgesloten tijdperk

door: DAEG2012 2 likes
Het nieuwste boek van Kevin Prenger gaat over Kolberg. Dat is de voormalige naam van de stad aan de Oostzee die tegenwoordig Kolobrzeg heet en in Polen ligt. Kolberg is ook de naam van de laatste grote nazifilm die tijdens WO2 werd uitgebracht. In zijn boek behandelt Kevin Prenger de opkomst en...

Een vergeten geschiedenis

door: Anneke 1 like
Bij het zien van de schitterende cover van Kolberg van Kevin Prenger krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. De titel spreekt voor zichzelf. Net als in zijn vorige boeken, kan je ook in Kolberg van Kevin Prenger merken dat hij heel veel onderzoek heeft gedaan voor zijn boek, dat hij niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook