Advertentie
Mata Hari

Mata Hari

23
Gelezen 24 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 36 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Spots 1   Topics 0
De in 1917 na een geheim proces wegens spionageactiviteiten ter dood veroordeelde Mata Hari is nog altijd een van de grote legendes van vaderlands avonturisme: een eenvoudig Fries meisje dat als oosterse naaktdanseres een van de meest fameuze sterren van de Parijse belle époque werd. Toch duurde het bijna zestig jaar totdat er een betrouwbare biografie van haar geschreven werd – door niemand minder dan Jan Brokken. Op grond van interviews, artikelen, archiefstukken en memoires van tijdgenotenbeschrijft Brokken het veelbewogen leven van Margaretha Zelle, de danseres die het publiek in extase bracht, totdat haar zucht naar geld en avontuur haar noodlottig werd en ze verstrikt raakte in de netten van de Franse en Duitse inlichtingendienst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Olympus
Laatste editie
02 oktober 2017
ISBN
9789046706473 , 9789046706558
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 1 4 13 3 8 2 1 1 0

Artikelen over Mata Hari

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Is het proces van Mata Hari wel eerlijk verlopen?

door: Anneke 1 like
Bij het zien van de schitterende cover zie je meteen over wie het boek zal gaan. Na het lezen van dit boek heb je een totaal ander beeld van Mata Hari dan je eerst had. Je gaat anders over haar denken en sluit haar (stiekem) in je hart. Het boek is het verhaal van Mata Hari die geboren is als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook