Advertentie

Moeder van glas

120

Gelezen 133 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 90 Favoriet 3 Recensies 6
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2   Topics 0

Als kind mocht Roos thuis met de matras van de trap sjezen, kleien deed ze met een pak Becel en een advocaatje van tijd tot tijd kon geen kwaad. Haar moeder was de leukste van de straat, maar de storm in haar hoofd bleef voor de buitenwereld onzichtbaar. Niet voor Roos, die als kind al wist dat ze haar soms moest beschermen. Pas toen ze zestig was kreeg haar manisch-depressieve moeder na een eindeloos traject een officiële diagnose. 

Wanneer haar moeder overlijdt door een val van de trap wil Roos Schlikker beter begrijpen wie de vrouw was die zich zo lang achter een masker had verborgen. Tijdens haar zoektocht leert ze haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren.

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Kek Mama, schrijft scenario’s voor theater en tv, deed mee aan Wie is de Mol? en schuift geregeld aan bij onder meer Pauw. In 2017 verscheen haar debuutroman Huisje, boompje, beest, waardoor haar humor en wakkere, zwierige stijl die haar zo’n geliefd journalist maken ook in de boekhandel terechtkwamen.

‘Het mooiste en meest hartverscheurende boek van 2018.’ - Wendy Magazine

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire non-fictie algemeen
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
198
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
Eerste editie
21 september 2018
Laatste editie
04 oktober 2018
ISBN
9789492928085 , 9789492928177 , 9789492928955


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (6)

Keuze van de redactie
Angèle van Baalen Hebban Recensent

Een dappere ridder, maar breekbaar als glas

door: Angèle van Baalen 1 like

Roos Schlikker, auteur en journalist, schrijft als freelancer voor dagbladen en tijdschriften. Ze was te zien als tafeldame bij DWDD en deed mee aan Wie is de Mol? Sinds Het eerste miljoen is het moeilijkst (2008) verschijnt regelmatig een boek van haar. In oktober 2018 kwam Moeder van glas uit,...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moeder van glas

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken