Advertentie
Napoleon

Napoleon

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
André Malraux, minister van cultuur onder generaal De Gaulle, was een groot bewonderaar van Napoleon. Malraux liet ons enkele uittreksels na van zijn toespraken over de beroemde Franse keizer, waarin onder andere het volgende geschreven staat: “Napoleon, in tegenstelling tot sommige monarchen, was een kei in het verdedigen van mensen- en burgerrechten. Hij bracht de revolutie naar heel Europa, zorgde voor gelijkheid tussen de standen, regelde erkenning en bescherming van de individuele vrijheid en stelde de vrijheid van godsdienst in. Al zijn handelingen belichaamden het motto van de Franse Republiek: LIBERTÉ - ÉGALITÉ - FRATERNITÉ.”
Dit boek bevat talloze feiten over Napoleon die bij het grote publiek niet of nauwelijks bekend zijn, onder andere over zijn dood. Napoleon stierf niet aan kanker, zoals tot nu toe werd aangenomen, maar werd dodelijk vergiftigd, zoals bevestigd door de Amerikaanse FBI.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Uitgeverij
B.V. De Wakkere Muis
Laatste editie
31 juli 2020
ISBN
9789493001435
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic