Advertentie
Oliver Twist

Oliver Twist

2
Rank 1670 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Lijsten 1   Topics 0
Stel je voor dat je in een armenhuis geboren wordt, dat je moeder vlak na je geboorte sterft, en je helemaal
niets en niemand meer hebt. Precies dit overkomt Oliver Twist, een van de bekendste boekpersonages van Charles Dickens.
Dickens schreef het boek vooral als protest tegen de sociale misstanden in de vroeg-victoriaanse samenleving, waarin kinderarbeid in de zogenaamde werkhuizen niet ongewoon was, en straatkinderen werden geronseld door dievenbendes.
Het boek verscheen in 1838 en hoewel het bedoeld was voor volwassenen, is het verhaal veelvuldig verwerkt tot films, televisieseries, musicals en toneelstukken voor het hele gezin. Opmerkelijk dus, dat er nog nooit een integrale boekbewerking voor kinderen is gepubliceerd. Met deze fullcolour geïllustreerde uitgave is die er nu! Tiny Fisscher maakte een sprankelende bewerking die ook door volwassenen gewaardeerd zal worden, en Annette Fienieg verzorgde de sfeervolle en ontroerende illustraties.
Aantal pagina’s
296
Uitgeverij
Volt
Laatste editie
04 juni 2020
ISBN
9789021420172 , 9789021423067
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Liever jong dood dan wachten tot ik oud ben

door: Schoolbieb-Op-Orde 1 like
Oliver Twist, het beroemde verhaal van Charles Dickens uit 1838, is nu voor het eerst hertaald voor kinderen als doelgroep. De tekst is goed leesbaar voor kinderen vanaf 10 jaar. In een voorwoord neemt Tiny Fisscher de jonge lezers mee naar Oliver's tijd: 'Stel je voor dat je daar geboren zou...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook