Operatie Oppoets

DAT IN OORLOGEN DE WAARHEID ALS

EERSTE SNEUVELT. WIE DIT BOEK LEEST,

WEET DAT NEDERLAND HIEROP GEEN

UITZONDERING IS.

Afgelopen decennia was ons land op allerlei manieren betrokken bij de door de VS uitgeroepen Oorlog tegen het Terrorisme. Operatie oppoets toont dat, steeds opnieuw, de Nederlandse regering propaganda gebruikte om dit te rechtvaardigen. Aan bod komen de leugens en misleiding over massavernietigingswapens in Irak, behandeling van gevangenen in Afghanistan, steun aan gewapende groepen in Syrië en luchtaanvallen tegen Islamitische Staat. Opgepoetste verhalen ontnamen het parlement en de bevolking jarenlang het zicht op een rauwe oorlogsrealiteit, waarvan burgers in verre landen, maar ook onze democratie slachtoffer werden.

Maar het boek laat ook zien dat kritische journalisten, Tweede Kamerleden en onderzoekers soms in staat waren de Haagse, papieren werkelijkheden effectief te bestrijden.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Operatie Oppoets het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Operatie Oppoets