Advertentie
Planeet Omar

Planeet Omar

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Junior   Topics 0
Bekijk de wereld door de ogen van Omar, die trots is om moslim te zijn maar zich tegelijkertijd moet aanpassen om een plekje te vinden in de westerse wereld. Hoe doe je dat als je op een nieuwe school komt en ten prooi valt aan de grootste pestkop uit de klas? Of hoe ga je om met een klasgenoot die roept dat alle buitenlanders het land uit moeten worden gestuurd?

Omar heeft het idee dat hij van het ene probleem in het andere terechtkomt. Zijn ouders, allebei wetenschappers, proberen overal een verklaring voor te geven. Maar voor Omar is het een kwestie van overleven - alsof er zombies achter hem aan zitten.
Gelukkig komt het Suikerfeest eraan. Omar hoeft nog niet aan de Ramadan mee te doen vanwege zijn leeftijd, maar scoort toch al graag punten in ruil voor cadeautjes en lekker eten. Misschien kan hij zijn nieuwe vrienden en de xenofobe buurvrouw ook voor het feest uitnodigen? Of is dat toch niet zo'n goed idee...

De warme en humoristische schrijfstijl van Zanib Mian trekt je direct Omars wereld in - een toegankelijkere kennismaking met en herkenning van de islam kun je niet krijgen!
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
218
Uitgeverij
Volt
Laatste editie
24 september 2019
ISBN
9789021419619
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Omar: gewone jongen uit een andere cultuur in een andere cultuur

door: rbbrleest 1 like
Een nieuwe school, oude vriendjes achterlaten en een kus van je ouders waar anderen bij zijn. Welk kind vindt dat wèl leuk? Ook Omar niet, hij is een nieuwsgierige jongen die onverwachte obstakels tegenkomt en leeft volgens de regels van de Islam. Hij groeit op met alle ups-en-downs van een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook