POTDEURMEKARE - OUDE ACHTERHOEKSE GERECHTEN EN EETGEWOONTEN
Door: Hans van Det, Henk Harmsen en Rita Keuper
Potdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse 'pannekoken', roggebrood met smalt, weggenmelksepap en diverse 'potdeurmekaren'.
Daarnaast zijn gerechten voor de feestdagen beschreven, zoals knieperkes, poddik, boerenjongens en Jan-in-de-zak (pork). Ook geeft Potdeurmekare een beschrijving van de eetgewoonten uit die tijd, zoals de eettijden (vesperen, het eten van brokkenpap 's avonds), de slacht, de eetgewoonten bij feest- en hoogtijdagen enz.
Omvang | 78 pagina's, zwart/wit
Formaat | 21 x 21 cm
Door: Hans van Det, Henk Harmsen en Rita Keuper
Potdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse 'pannekoken', roggebrood met smalt, weggenmelksepap en diverse 'potdeurmekaren'.
Daarnaast zijn gerechten voor de feestdagen beschreven, zoals knieperkes, poddik, boerenjongens en Jan-in-de-zak (pork). Ook geeft Potdeurmekare een beschrijving van de eetgewoonten uit die tijd, zoals de eettijden (vesperen, het eten van brokkenpap 's avonds), de slacht, de eetgewoonten bij feest- en hoogtijdagen enz.
Omvang | 78 pagina's, zwart/wit
Formaat | 21 x 21 cm