Quebec - Ben ik een boom die niet kan stilstaan

Quebec is de titel van het tweede boek van Huub van Doorn, dat uit twee delen bestaat. Het thema van dit boek is reizen. De gedichten zijn verdeeld in vier gedeelten: humor, Engelse invloeden, reizen, wortelen. Quebec komt van het woord Gepèèg, dat 'vernauwing van de rivier' betekent in de taal van het Mi'kmag volk in Canada. De vele landschappen en indrukken die tijdens het reizen ontstaan, vernauwen zich tot een gedicht, zoals een brede rivier vernauwd wordt en sneller gaat stromen. De ondertitel: Ben ik een boom die niet kan stilstaan' komt uit het gedicht 'Stroming'. De lezer wordt stilgezet bij de vraag: 'Ben ik een zwemmer of een zee?' Het tweede deel is een serie 'krantenkoppen', waarbij gespeeld wordt met dagelijks taalgebruik.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Quebec - Ben ik een boom die niet kan stilstaan het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Quebec - Ben ik een boom die niet kan stilstaan