Quotum
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 45 4 67 3 12 2 1 1 0

Quotum

125

Gelezen 133 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 85 Favoriet 7 Recensies 15
Young adult Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0

De aarde is vol. Voor Axel en Tommy is geen plek meer. Om oorlog te voorkomen, heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Dodelijke ziektes, gewapende bendes, een babyverbod: een groot deel van de wereld schuwt geen middel om van overtollige mensen af te komen. Gelukkig wonen de broers Axel en Tommy in een land dat een slimme truc inzet om het quotum te halen: overtollige mensen worden in de slinkstand gezet. De zogenaamde slinkers mogen zo weinig dat ze maar voor de helft meetellen. Geen school, stroom, gas, telefoons, geld of zelfs huisdieren. Vette pech dus als je te veel bent en een slinker wordt, maar je kunt het wel navertellen. Of toch niet? Al snel blijken ook de slinkers niet zeker van hun bestaan. Axel en Tommy moeten vluchten, en stuiten op een geheime organisatie die over lijken gaat om haar doel te bereiken: de aarde redden. Quotum is het eerste deel van een tweeluik over een wereld waarin niemand zijn leven zeker is.

+


Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
385
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Eerste editie
19 juni 2020
Laatste editie
19 juni 2020
ISBN
9789047711803 , 9789463244985
Boekinformatie wijzigen


Recensies (15)

Keuze van de redactie
Anouk (Hebban Crew) Hebban Crew

Een eerste deel dat hopelijk nog gaat groeien

door: Anouk (Hebban Crew) 1 like

Marloes Morshuis (1970) begon pas met het schrijven van kinderboeken op haar 45ste. Haar debuut Koken voor de keizer was voor tien jaar en ouder, maar ze brak pas echt door met haar tweede boek voor de 12+ leeftijd, Borealis. Daarmee werd ook duidelijk dat Morshuis graag schrijft over actuele...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Quotum

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken