Advertentie

Koken voor de keizer

30

Gelezen 36 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 6
Junior Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

De elfjarige Mick moet koken voor zijn leven. Zeven dagen lang moet hij iets maken wat keizer Linus I van het eiland Minelotte lekker vindt. Probleem: de keizer lust niets.

Sinds de oude koning dood is, regeren de keizer en zijn raadsheer Minelotte met harde hand. Protesteren is gevaarlijk: voor je het weet zit je gevangen op de Witte Rots, een kaal eilandje voor de kust.

Als Mick in de problemen komt, gaat hij een weddenschap aan met de keizer. Wint Mick de strijd op leven en dood, dan redt hij niet alleen zichzelf maar ook alle mensen die zijn verbannen. Verliest hij, dan wacht hem een gruwelijke straf...

Koken voor de keizer is een spannend boek over kinderen die zichzelf moeten redden, over eten zoeken in de natuur en vissen vangen uit de zee - en over intussen ook je ouders missen. Leuk detail: de recepten die Mick maakt, zijn opgenomen achterin het boek!

Marloes Morshuis is zelfstandig copywriter (www.marloesmorshuis.nl) en werkte eerder als campagnecoördinator en redacteur. Ze schreef onder meer de tweede editie van De kleine Twitter voor Dummies (2013, Pearson) en in 2011 was ze co-auteur van Psychologie van het boodschappenbriefje (Uitgeverij Palmslag). Koken voor de keizer is haar debuut in de kinderboekenwereld.

+


Genre
Kind & Jeugd
Kinderboeken diversen
Fictie 10-12 jaar
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Eerste editie
28 maart 2015
Laatste editie
28 maart 2015
ISBN
9789491773310 , 9789047707653


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (6)

Keuze van de redactie
Katy Hebban Recensent

Geslaagd kinderboekdebuut

door: Katy 1 like

Op het eiland Minelotte wonen veel kinderen zonder ouders. Die zijn door de keizer verbannen naar de Witte Rots, omdat ze het niet eens waren met de vele regeltjes of gewoon omdat ze iets hebben klaargemaakt wat de keizer niet lust. De 11-jarige Mick, die met zijn zusje en twee vrienden op het...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Koken voor de keizer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.