Advertentie
Schaduw

Schaduw

5
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Schaduw gaat over de vriendschap tussen de Engelse jongen Matt en Aman, afkomstig uit Afghanistan. Schaduw is de naam van de hond van Aman. Aman vlucht met zijn moeder en een aangelopen hond na een aanslag van de Taliban naar Engeland. Daar woont haar broer en ze hopen er een veiliger bestaan te kunnen opbouwen. Ze maken een bizarre reis die begint in de laadbak van een vrachtwagen en eindigt in een opvangcentrum voor vluchtelingen. Zes jaar gaan voorbij en asielaanvragen lijken op niets uit te lopen. Matt mag uiteindelijk zijn nieuwe vriend niet meer bezoeken maar vraagt zijn opa naar het asielcentrum te gaan. Opa is journalist en hoort het schrijnende verhaal van Aman en zijn hond. Na publicatie van het verhaal proberen steeds meer vrienden ervoor te zorgen dat Aman en zijn moeder mogen blijven.
Schaduw sluit perfect aan bij de huidige discussie over het vluchtelingenbeleid in de wereld en hoe hieraan te kunnen bijdragen. Kinderen kunnen zich voorstellen wat er gebeurt als je land verscheurd wordt door oorlog en je moet vluchten. En vooral: hoe je daarmee kunt omgaan.
Wat de pers schreef over Schaduw:
Shadow is a new classic... - The Observer Review
Moving, uplifting and offers a real insight into the human cost of war. - Daily Express
As ever, Morpurgo's humanity and warmth suffuse a story of courage, love and hope... - The Times
This is an important contribution to the ongoing debate about the moral consequences of war and immigration. - The Times
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Uitgeverij
Aerial Media Company B.V.
Laatste editie
30 maart 2017
ISBN
9789402601831 , 9789402602012
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic