Advertentie

Stadium IV

73
Rank 8575 Gelezen 89 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 53 Favoriet 2 Recensies 6
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 3 Spots 1 Top25's 1   Topics 0

'Er is geen stadium V.' Met die woorden vat Sarie Vervoort haar kankerdiagnose (niet-kleincellig longcarcinoom, stadium IV) samen. Ze gaat sterven. In plaats van een behandeling kiest ze voor een reis: terug naar het Zweedse Öland waar zij en haar man Barend elkaar ooit ontmoetten, in de zomer van 1968. Het wordt een wonderbaarlijke reis. In het idyllische zomerlandschap waar ze indertijd verliefd werden, moeten ze nu afscheid nemen. Stadium iv is een verhaal over twee mensen die hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.

Sander Kollaard debuteerde in 2012 met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde. De bundel werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. 'De verhalen zijn zorgvuldig geschreven, in een mild ironische stijl,' schreef de jury. En: 'De verhalen dwingen de lezer de wereld met nieuwe ogen te zien, hetgeen als het waarmerk van goede literatuur mag gelden.' Stadium IV is zijn romandebuut.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Laatste editie
01 maart 2012
ISBN
9789028241862 , 9789028261013 , 9789028270558 , 9789028223158 , ...
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

mooie opzet van het verhaal

door: gretige lezer 1 like
Een bijzonder verhaal waarin van alles aan bod komt. Tegenover klinische verhandelingen over kanker staan poëtische en beeldende beschrijvingen van de natuur. Deze tegenstelling ook terug te vinden in de beide hoofdpersonages, waardoor de tegenpolen nog scherper neergezet worden. Ontroerende...

Een leven samen afsluiten

door: Maris 1 like
Een verhaal dat me raakte over liefde en angst en met een glimlach terug kijken naar het verleden in Öland in Zweden.

Abrupt

door: Marco 1 like
Mooi geschreven en bij vlagen bijzonder intens, maar het einde maakte mij vooral boos .. erg boos. Een actie die nooit zonder gevolgen zou kunnen blijven, maar hier stopt het boek abrupt.

Stadium IV

door: Astrid80 1 like
Een aangrijpend liefdesverhaal over 2 mensen die getroffen worden door het noodlot. Zo mooi verteld hoe ze het allebei beleven. Achteraf blijf je nog aan het verhaal denken.

Compact proza

door: Inge Deutekom 1 like
De reizen van Nils Holgersson omlijsten het verhaal over de relatie tussen Sarie en Barend, die elkaar ooit in Zweden hebben ontmoet en daar hun laatste weken samen doorbrengen, nadat bij Sarie ongeneeslijke kanker is geconstateerd. "Hoe Selma Lagerlöf een oude herder liet vertellen dat Óland is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook