Advertentie
Superlijm

Superlijm

9
Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
Een fabuleus verhalenverteller en `krachtig, verbluffend mooi en verbijsterend zijn slechts een paar voorbeelden van de superlatieven die de pers in petto had voor de verhalenbundel Verrassing, die in het voorjaar van 2012 verscheen en snel herdrukt moest worden.
In Superlijm (Pipelines), Etgar Kerets debuutbundel, is de tragikomische, magisch-realistische toon die zijn handelskenmerk zou worden al volop aanwezig. Een vrouw lijmt zichzelf vast aan het plafond, een man verdwijnt in een buizensysteem, vier dwergen helpen een jongen met liefdesverdriet, een jongeman moet zijn eigen hart eruit scheuren om zijn liefde aan zijn vriendin te bewijzen, en soldaten ontdekken dat ze niet zijn aangevallen door terroristen, maar door Hebreeuws sprekende konijnen.

Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) dook in Nederland voor het eerst op bij Uitgeverij Podium met Pizzeria Kamikaze (2001). Zijn boeken verschijnen in vierendertig landen en hij publiceert onder andere in The New York Times en Le Monde. Naast schrijver en universitair docent is Keret filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Geffen de Camera d Or voor de film Jellyfish.
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Vertaalde verhalenbundels
Vertaald door
Ruben Verhasselt
Aantal pagina’s
225
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Laatste editie
16 mei 2013
ISBN
9789057595660 , 9789057595806
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Duw in de andere richting

door: Jos Kunze 1 like
Deze Israëlische schrijver/dichter en filmmaker schrijft absurde verhalen die wortelen in de keiharde werkelijkheid. Geweld, bedrog en echtscheiding staan om iedere hoek. Tegen de achtergrond van een eeuwigdurende Israëlische oorlog bieden de korte en soms ultra korte verhalen van Keret...

Verhalen om van te genieten

door: Lalagè 1 reactie 1 like
Staande tussen het winkelend publiek las ik het eerste verhaal uit Superlijm, getiteld Lang zal ze leven. Daarin wordt een heerlijke verjaardag beschreven, waarop de wereld je toelacht. Het was liefde op het eerste gezicht, wat een leuk verhaal, dit boek moest ik hebben! Toen ik thuis bij het...

Tikkeltje bizar

door: Myriam van der Zweep 1 like
Bundel met zo'n vijftig korte verhalen.
Ik vind Keret een geweldige schrijver en natuurlijk is het logisch dat je eerdere boeken van hem ook in het Nederlands gaat uitgeven, als Verrassing zo goed is ontvangen.
Superlijm was zijn debuut. En de verhalen zijn ook absurd en surrealistisch, maar ik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook