Advertentie
Te vuur en te zwaard

Te vuur en te zwaard

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Overal in de westerse wereld beantwoorden regeringen de terroristische dreiging met nieuwe maatregelen. In Frankrijk is de noodtoestand permanent geworden, in België krijgt de politie hulp van bijna 2000 militairen en in Nederland heeft de Tweede Kamer de bevoegdheden van de AiVD uitgebreid. En dan zijn er nog de deradicaliseringstrajecten en de vele veiligheidsmaatregelen rond drukke plekken en evenementen. Maar hoe effectief zijn al
die maatregelen? En wegen de opbrengsten wel op tegen de nadelige gevolgen? De privacy en vrijheid van burgers wordt intussen fl ink aangetast terwijl de dreiging onverminderd groot blijft.
Gebruikmakend van voorbeelden uit heden en verleden laat terrorisme-expert Teun van Dongen zien wanneer de verschillende vormen van terrorismebestrijding werken, wanneer ze de samenleving schade toebrengen en waar westerse overheden in de huidige strijd tegen terrorisme te ver zijn gegaan.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Volt
Laatste editie
30 januari 2020
ISBN
9789021416984 , 9789021416991
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic